Partenerul Dumneavoastra

Servicii

 • Materialul

  Identificarea materialului si a solutiei optime poate face diferenta dintre succes si esec. Daca sunteti in faza de dezvoltare produs sau dezvoltare solutie, luati legatura cu specialistii companiei si va vor oferi produsul si solutia potrivita.

 • Fezabilitatea

  Un lucru este cert: Termopolimerii se comporta diferit in functie de metodele de procesare folosite, drept urmare produsul finit este diferit in functie de polimerul folosit. Si mai este un lucru si anume metoda de procesare folosita este cruciala cand un proiect urmeaza a fi implementat sau un produs nou urmeaza a fi dezvoltat. Drept urmare, este cu atat mai important in a decide inaintea demararii proiectului sau a dezvoltarii de produs, ce polimer si care metoda de procesare sunt posibile a fi utilizate in vederea obtinerii celei mai bune solutii de produs sau de proiect.

 • Reciclarea

  Reciclarea reprezinta unul dintre cele mai complexe si hot topics in lumea productiei si distributiei de polimeri. Reciclarea inseamna reutilizare, refolosire, introducerea intr-un nou ciclu de procesare al materialelor pentru a reduce la minim sau elimina complet acumularea de deseuri. De asemenea, reciclarea inseamna a ne gandi la valoarea adaugata a materialelor folosite de-a lungul proceselor de refolosire. Drept urmare, acesta este un aspect deosebit de important privind alinierea la standardele pietei si la angajamentele asumate privind amprenta emisiilor de carbon: materialele folosite si refolosite si procesele necesare privind reutilizarea acestora.

 • Ingineria

  Gasirea materialului de lucru pentru proiectul dumneavoastra inca de la momentul conceptului este realizabila, avand alaturi un partener specializat in formularea de solutii de produs. Un partener care va va insoti de la momentul formularii ideii pana la momentul punerii in aplicare prin obtinerea de produse si care va oferi suport tehnic si de specialitate atunci cand vine vorba de fezabilitatea solutiei, prin punerea la dispozitie a laboratoarelor proprii in vederea efectuarii de analizele si teste de laborator.
  Crearea unui parteneriat de succes in ambele sensuri este extrem de important, iar prin punerea la dispozitie a specializarii companiei AECTRA Plastics se creaza premisele ca proiectul dumneavoastra sa devina o realitate de succes.

 • Design-ul componentelor

  Dezvoltarea unui produs nou, a unei solutii noi se bazeaza pe anumite cerinte preliminarii. Geometria partilor componente ale matritelor trebuie proiectata in mod corect in vederea realizarii optime a proceselor de injectie, extrudare si 3D printing. Un alt aspect deosebit de important este identifcarea polimerului corespunzator pentru aplicatia dumneavoastra. Pentru acest motiv este nevoie de un partener cu expertiza in domeniu, a carui experienta sa vina in completarea experientei dumneavoastra inca, prin implicare activa si propuneri de solutii inca de la demararea proiectului. Pentru acest motiv aveti nevoie de un partener al carui suport de specialitate sa fie oferit in toate etapele procesului de implentare de la idee la produs.

 • Matrita

  Nu intotdeauna cele mai scumpe matrite sunt necesare a fi folosite pentru implementarea unei idei si obtinerea unui produs nou. Haideti sa vorbim despre idea dumneavoastra si vom determina impreuna specificatiile matritei. Avem de asemenea resursele necesare pentru a va pune in legatura cu producatori de matrite si de utilaje.

 • Functiile Integrate

  Inca de la aparitia polimerilor, a existat posibilitatea obtinerii de mai multe functiuni pentru o anumita aplicatie in cadrul unei singure etape de procesare. Acest lucru este posibil atat pentru produsele finite cat si pentru materialele folosite, atat pentru piesele tip dispozitiv cu imbinări fixe cat si pentru piese dispozitiv cu imbinari metalice avan un design complex, fiind astfel concepute cu imbinari fixe sau metalice, pentru a-si atinge scopul si utiliatea finala de a face parte dintr-un ansamblu de componente mult mai mare si complex. Acest tip de aplicatii sunt de cele mai multe ori asociate cu folosirea de materiale termo si electro conductibile. De aceea este extrem de importanta determinarea functiunilor si a cerintelor specifice ce vor fi indeplinite si de aplicat pentru un produs finit, inca de la inceputul dezvoltarii solutiei.

 • Procesul

  In vederea obtinerii de produse din polimeri, este nevoie de mai mult de un extruder sau mai mult decat o singura masina de injectie. Pentru ansamblurile de piese, procese complexe de procesare se gasesc atat in upstream-ul productiei piesei/pieselor cat si in downstram-ul obtinerii acesteia/acestora. Aici sunt incluse procesele logisitce, de transport, de pre-uscare, tratamente specifice de dupa productie si ambalare. Este extrem de important ca fiecare proces sa fie legat de urmatorul proces intr-un secvential si fara intrerupere in asa fel incat interfete individuale si total separate cum sunt controlul calitatii si productia functioneaza optim si sunt in mod specific armonizate impreuna.

 • Prototiparea

  In cazul proiectelor deosebit de complexe si mai ales in cazul celor extrem de costisitoare, este de recomandat evaluarea fezabilitatii si evaluarea implementarii prin manufacturarea de prototipuri, prototiparea. Acesta se poate face avand posibilitatea mai multor bordari, de la modelare prin printare 3D a prosului finit pana la modelare printare 3D a matritei prototip. Compania AECTRA Plastics are expertiza necesara evaluarii posibilitatii de prototipare si a metodei de folosit in functie de complexitatea procesului si a piesei ce se va obtine.

 • Compounding

  In foarte multe cazuri, proprietatile de baza ale polimerilor termoplastici nu sunt suficiente pentru anumite aplicatii. In acest moment procesul de compoundare si compound-urile isi demonstreaza necesitatea dezvoltarii. Polimerii sunt rafinati prin folosirea de aditivi speciali, filler sau/si materiale de ranforsare impreuna cu diverse vopseluri specifice pentru a raspunde fiecarei cerinte specifice in parte. Caracteristici de baza precum comportamentul firului, rezistenta marita la impact, conductibilitate termica si electrica pentru anumite aplicatii specifice pot fi asigurate astfel pentru un polimer, in urma compoundarii.

 • Laboratorul

  Calitatea granulatiei de polimeri si a componentelor obtinute este testata conform standardelor si specificatiilor de testare in unitatile laboratoare proprii. Prin intermediul unitatii mobile de testare pot fi efectuate si teste de baza live la locatia dumneavoastra. Rezultatele analizelor in urma determinarilor fizico-chimice fac posibila evaluarea calitatii polimerilor si ale aspectelor calitative ce nu sunt la vedere. Drept urmare, in urma analizelor sunt asigurate proprietatile produselor folosite folosind de asemenea testele specifice de degradare si analizarea paternelor de erori.

 • Seminarii, sesiuni de training de specialitate

  AECTRA Plastics va aduce lumea polimerilor cu dezvoltarile de produse noi, cu tendintele de piata in materie de aplicatii si procesare mult mai aproape de dumneavoastra.
  Prin intermediul sesiunilor de training si a celor de brainstorming sau prin intermdiul sesiunilor de training specifice putem lucra impreuna in gasirea de idei si solutii in vederea implementarii de proiecte noi.

Ce polimer va raspunde parametrilor specifici pentru o anumita aplicatie, ce standarde trebuiesc considerate, ce elemente de cost pot fi eliminate si care metoda de procesare este de folosit?
Vom livra solutii si raspunsuri la toate intrebarile de mai sus si nu numai.

AECTRA Plastics este partenerul dumneavoastra, in cadrul procesului de dezvoltare de produse si solutii noi, alaturi de dumneavoastra de la momentul ideii pana la punerea in practica si mai departe.
Suntem partenerul cel mai BUN pentru dumneavoastra.