Furnizori și mărci

Distributie – Prezentare Generala SABIC

Produsele cum sunt LEXAN™, VALOX™, CYCOLOY™, NORYL™, ULTEM™, XENOY™, GELOY™, XYLEX™ si CYCOLAC™ sub brand-ul producatorului mondial SABIC™, fac parte din categoria specialitatilor datorita valeitatilor versatile ale acestora, demonstrand eficienta maxima in a atinge toate cerintele de conformitate impuse de specificatorii de aplicatii si de materie prima pentru aceste aplicatii.

Companie din Arabia Saudita, SABIC™ producator in industria chimica si a metalului (Saudi Basic Industries Corporation) este lider mondial. SABIC™ a luat fiinta incepand cu anul 1976. SABIC™ a fost determinanta in cadrul procesului de productie si extindere a procesarii si valorificarii titeiului si a gazului natural la nivel national, pe intregul lant valoric. Nucleul productiei de polimeri al companiei acopera un spectru extrem de larg in obtinerea de poliolefine, fiind companie lider si din punct de vedere al diversitatii portfoliul de produse. In anul 2007 SABIC™ a achizionat divizia de polimeri General Electric crescand si devenind astfel companie de top in productia poliolefinelor specialitati si a polimerilor tehnici. SABIC™ detine si opereaza centre de cercetare ultra-moderne si unitati de productie in Orientul Mijlociu, in Europa, in SUA si in Asia.

LEXAN™ – Cel mai larg și mai inovativ portofoliu de policarbonat disponibil astăzi

Rășina din policarbonat LEXAN ™ este un material termoplastic amorf, caracterizat prin proprietăți mecanice, optice, electrice și termice remarcabile. Portofoliul de policarbonat LEXAN ™ ofera versalitate in design pentru aplicatiile directe prin gama sa largă de posibilitati cu vâscozități diferite și opțiuni de produs, cum ar fi: întârzierea in ardere conform cu normele de protectie ale mediului inconjurator, rezistență crescuta la zgârieturi, duritate material crescuta, rezistență crescuta la căldură si temperature inalte, rezistență crescuta la rupere, bio-compatibilitate, proprietati optice superioare si conformitate cu normele FDA(SUA) și USP (UE).

VALOX ™ – Rășinile din polyester sinonime cu perfomanta in procesare

Familia de rășini poliesterice termoplastice VALOX ™ sunt materiale semi-cristaline avand ca baza polimerul polibutilen tereftalat (PBT) și / sau polimerul polietilen tereftalat (PET). Formulările de produs VALOX ™ includ multe clase de procesare si performanta, fiind dezvoltate pentru a oferi profiluri de proprietăți specifice fiecarei aplicații in parte. Printre proprietatile specifice produselor VALOX ™ sunt: rezistența chimică si rezistenta crescuta la caldura, proprietati electrice exceptionale, procesabilitate in prelucrare excepționala cu aplicatii ce prezinta o suprafata de o estetica deosebita.

CYCOLOY™ – Duritate si procesabilitate deosebita

CYCOLOY ™ policarbonat / acrilonitril-butadien-stiren (PC / ABS) sunt amestecuri termoplastice amorfe cu rezistenta la impact ridicat. Produsele CYCOLOY™ sunt caracterizate in mod deosebit de ușurința in procesare/prelucrare si de ductilitatea la temperatură scăzută. Cu o rezistență excelentă la impact, rezistență crescuta la căldură și de o estetică remarcabilă pentru aplicatiile directe, amestecurile de rășină CYCOLOY pot fi foarte usor customizate pentru a îndeplinii cerințe specifice si cu proprietati specifice pentru fiecare aplicatie in parte, pentru echilibrarea performanței, a costurilor și a procesabilității. Amestecurile de rășină CYCOLOY ™ oferă o soluție excelentă de proiectare atunci când aspectul și durabilitatea sunt importante.

NORYL™ – Stabilitate Hidrolitica, Rezistenta la temperaturi inalte

Familia NORYL™ de rășini PPE modificate, constă din amestecuri amorfe de rășină PPO (polifenilen eter) și polistiren. Acestea combină beneficiile implicite ale rășinii de PPO (rezistență temperature inalte, proprietăți electrice bune, stabilitate hidrolitică excelentă și capacitatea de a utiliza pachete FR non-halogene), cu stabilitate dimensională excelentă, procesabilitate bună și greutate specifică redusă.

Rășinile NORYL™ oferă un bun echilibru între proprietățile mecanice și chimice și sunt destinate unei spectru larg de aplicații.

ULTEM™ – O rasina care absoarbe caldura

Familia de produse ULTEM™ sunt rășini de polieterimidă termoplastică amorfă (PEI) ce oferă rezistență termică ridicată remarcabilă, rigiditate ridicata și rezistență chimică deosebita pentru o gama larga de substante chimice. ULTEM ™ este disponibil în culori personalizate transparente și opace, precum și in amestecuri in diferite dozaje cu fibra de sticla. În plus, copolimerii de ULTEM™ au fost dezvoltati pentru aplicatiile speciale cu rezistenta crescuta la căldură si temperatui inalte, rezistenta chimica crescuta și pentru o elasticitate chiar mai mare. Rășinile de ULTEM™ echilibrează în mod unic atât proprietățile mecanice, cât și capacitatea de procesare, oferind inginerilor de proiectare flexibilitate și libertate de design.

XENOY™ – Estetica deosebita, Reszistenta la impact

Aliajul XENOY™ este un amestec de poliester semicristalin (de obicei polibutilen tereftalat, PBT sau polietilen tereftalat, PET) și policarbonat (PC). Familia de rășini XENOY™ oferă rezistență chimică, rezistență mare la impact chiar și la temperaturi scăzute, rezistență la căldură, caracteristici estetice si de proecesare deosebite . Aliajele XENOY™ oferă performanțe remarcabile pentru acele aplicații care sunt expuse la condiții extreme sau care necesită un grad ridicat de rezistență

GELOY™ – Adaptat oricarui tip de climat

GELOY™ Terpolimerul amorf avansat al rășinilor de acril-stiren-acrilonitril (ASA) se caracterizeaza prin rezistenta la temperature extreme. Rășina de GELOY ™ oferă o durabilitate excepțională în medii exterioare, nefiind necesara vopsirea. Clasele avansate de rășină și amestecuri GELOY ™ oferă de asemenea estetică excelentă, in diferite opțiuni de culoare cu o rezistență chimică imbunatatita, cu performanțe de procesare deosebite

XYLEX™ – Rezistenta chimica si proprietati optice deosebite

Rășinile XYLEX ™ sunt un amestec transparent de policarbonat (PC) și un poliester amorf. În comparație cu PC-ul, poliesterul din rășină XYLEX ™ oferă o rezistență chimică sporită împotriva anumitor fluide, sporind rezistența la fisuri in conditii de utilizare. De asemenea, temperaturile de procesare sunt mai scăzute in comparatie cu temperaturile de procesare ale Policarbonatului simplu, fapt ce conduce la un consum de energie redus.

CYCOLAC™ – Absoarbe caldura

CYCOLAC™ Rășina termoplastică acrilonitril-butadien-stiren (ABS) este recunoscută pe scară largă drept polimerul tehnic ce poate fi adaptat usor oricarei aplicatii, oferind aplicatiilor o estetică remarcabilă, fluiditate, rezistență si stabilitate dimensionala, cu rezistenta crescuta la temperaturi ridicate. Portofoliu divers din clasa de rășini CYCOLAC ™ oferă estetica deosebita VISUALFX ™, proprietati de vopsire direct pe suprafata aplicatiei avand un aspect vizual de calitate ridicata, rezistenta la temperaturi inalte, compatibilitate medicala pentru aplicatiile medicale, proprietati de ignifugare prin respectarea intocmai a standardelor de utilizare conform. Produsele din gama cu proprietati optice si de luciu deosebit oferă un aspect estetic superior.